Gaea v.d. Zelos

FF
VH18-031-0003 PKK2534
virtuaalihevonen

KutsumanimiGaiaOmistajaVRL-12679, Michael Groos
Rotusuomalainen puoliverinenVäri, säkäpunaruunikko, 174 cm
SukupuolitammaVärigeenitEeAA
Syntymäaika, ikä2017-12-25, 5vKoulutusHeB - 120 cm (VaB - 150 cm)
KasvattajaZelos

VRL-12679 VRL-12679 VRL-12679

Gaia syntyi Zeloksen siittolan kulta-aikojen viimeisimpien varsojen joukossa. Maineensa hiipuen menettänyt siittola ei enää saanut kasvatteja myydyksi suoraan emän alta, joten tamma jäi kasvamaan kotiin. Michael Groos löysi tamman sattumalta, kun siskonsa Emilie oli mennyt katsomaan samaiselle tallille myytäviä kouluhevosia.

Luonne

Gaea v.d. Zelos, eli tutummin Gaia on todella mukava ja ihmisystävällinen tapaus, jolta löytyy kuitenkin ripaus pilkettä silmäkulmasta. Gaia on miellyttämisen haluinen tamma, joka tekee hyvin pitkälti käskyjen ja ohjeiden mukaan, mutta tykkää välillä keksiä hieman omia sääntöjä peliä hämmentämään. Gaia on kuitenkin hyvin helppo palauttaa takaisin ruotuun, vaikka sen jälkeen ruunikko saattaakin olla hieman levoton ja näyttää hapanta naamaa.

Gaian hoitaminen sujuu kivasti niin karsinassa, kuin käytävälläkin, kunhan tamma on sidottuna. Tiettyyn pisteeseen saakka Gaia jaksaa todella nätisti seisoa paikallaan ja odotella, mutta jos tylsyys pääsee yllättämään, niin ruunikolla on tapana alkaa steppailemaan ja liikehtimään käytävän laidalta toiselle. Harjaamisen ajan Gaia malttaa aina seisoa ja nauttia silmät puoliummessa, oli sessio sitten kuinka pitkä tahansa. Satula vöineen on helppo iskeä ruunikon selkään, mutta suitsista Gaia ei oikein pidä vaan nostaa pään aina ylös ja lukiten suun aina visusti kiinni. Neuvottelun jälkeen suitset saa kuitenkin kohtalaisen nätisti päähän ja kuolaimetkin menevät suuhu perinteisellä kutittelukikalla. Kavioiden hoito ja kengitys ovat puoliveriselle siedettäviä toimepiteitä, mutta eläinlääkäriä Gaia oikeastaan pelkää. Vahvat rauhoitteet siis heti alkuun ovat ihan suotava elementti, jotta tarkistuksesta tulee edes jotakin.

Ratsuna Gaia jatkaa miellyttämishaluista linjaansa ja pääpainolajissaan esteillä saattaa välillä kerätä hieman kierroksia, mutta pääosin kuitenkin tasainen ratsastettava. Estettä Gaia lähestyy hämmästyttävällä varmuudella ja kivalla temmolla. Ponnistus on monesti aika räjähtävä, joten ratsastajalta vaatii tarkkuutta, jotta pysyy hevosen mukana. Jos tamma alkaa innostuessaan keräämään kierroksia, niin monesti tempo hätiköityy ja tammassa on pidättelemistä. Tamman oma varmuus tekemisestään kun ei missään vaiheessa katoa, niin ratsastajan on hyvä varmistaa, että varmuudelle on aihetta Gaian kuumuessa.

Toisena lajina Gaia sipsuttaa kouluaitojen sisällä ja suorittaa ihan kivasti, vaikkei kovinkaan kummoisesti. Puoliverisen kapasiteetti yltää aina vaativaan b:hen saakka. Kouluratsastuksessa Gaia ei ole niin omalla vahvuusalueellaan, kuin esteillä ja ruunikon varmuus tekemisestä katoaa hyvin äkkiä. Tamma vaatii paljon ohjeita ja tukea, mutta hiljalleen varmuus aina palaa tamman tekemiseen, vaikka se ei kouluaitojen sisällä ylläkkään samaan kuin esteillä.

Matkustamista Gaia jännittää jonkun verran, joten koppiin menoon saa aina hetken varata aikaa. Parin rauhallisen yrityksen jälkeen Gaia menee kuitenkin yleensä ihan kiltisti koppiin. Matkustuskaveri helpottaa aina toki tamman oloa, mutta myös yksin matkustaminen onnistuu. Ruoka ei tunnu matkan aikana oikeastaan tammalle maittavan, vaan se pälyilee ennemmin kopin kulmia ja nuuhkii epäluuloisena seiniä. Ulos kopista Gaia tulee hitaasti askel kerrallaan, mutta yleensä rampin loppupäässä tamma sinkaisee helpottuneena sivuun, mahdollisimman kausa kopista. Stressaavan ajomatkan jälkeen tamma tuntuu ihme kyllä palautuvan yllättävän nopeasti omaksi itsekseen eikä suotta hermostu enää isommasta hälinästä tai kisasuorituksesta.

Suku

i. Tranquille K
KWPN rnkm, 178 cm, KTK-II, Fn, VIP MVA, ERJ-II
ii. Rocket K evm
KWPN m, 176 cm
iii. Renaissance evm
KWPN m, 0 cm
iie. Shonda evm
KWPN m, 0 cm
ie. Lumoline evm
KWPN rtkm, 173 cm
iei. Lux Lumos evm
KWPN vrt, 0 cm
iee. Chantelle evm
KWPN km, 0 cm
e. General Confusion
holst prn, 166 cm
ei. Deadline evm
holst -, 0 cm
eii. Deadlock evm
holst -, 0 cm
eie. Murderess evm
holst -, 0 cm
ee. Really Confusien evm
holst -, 0 cm
eei. Muzzy Music evm
holst -, 0 cm
eee. Lost In Reverie evm
holst -, 0 cm

Kilpailut ja näyttelyt

16.01.2018 - Kutsu - PKK - Puoliverivarsat - Tinu - varsa EO-sert
27.01.2018 - Kutsu - PKK - varsat - Lynn - LKV - varsa EO-sert
26.06.2018 - Kutsu - PKK - varsat - Anne - varsa EO-sert

Rowan Park on virtuaalitalli
© Rowan Park