Kouluratsastuksen valmennusviikonloppu 6.-7.8.

Viikonloppuun sisältyy maasto tallin hevosilla, 2,5h valmennusta omalla hevosella, tutustuminen paikalliseen viinitilaan ja ruokailu viinitilan ravintolassa. Ratsastusta ohjatusti yhteensä 4,5h.

Valmennuksen hinta kattaa em. kulut + täyshoidon hevoselle sekä ratsastajalle.

Hevosille on tarjolla omat karsinat, heinät sekä suolalisä tallin puolesta, omat väkirehut mukaan. Tallin henkilökunta huolehtii hevosten tarpeista ratsastuksen ulkopuolella. Tarhaus yksin tai kahdestaan 7-21.
Ratsastajat majoittuvat Rowan Parkin kartanossa kahden hengen huoneissa. Ruokailut tapahtuvat pääsääntöisesti kartanon kahvilassa, jonne ratsastajille annetaan ruokailupassit. Valmennusaikataulujen takia lounas on liukuva, sulkuihin merkitty ohjeaika saapua)
Aamiainen: 6:30-8:30 (7:00)
Lounas: 11-13
Kahvi/välipala: 15-16 (to 15:00)
Illallinen: 17:00-21:00 (18:00)
Kartanon keittiöstä löytyy iltapalatarvikkeet halukkaille.

Ratsastajat ja ratsut saavat tulla jo torstai iltapäivänä tallille, viimeistään perjantaina klo 12.

Perjantaina aloitamme klo 13 esittelykierroksella. Samalla Emile ja Michael katsovat kaikille sopivat ratsut maastoa varten. Maasto on suhteellisen rauhallinen ja tasainen, kuitenkin pari laukkapätkää sisältyen. Reitti kiermurtelee Rein-joen vartta sekä lehtipuiden valtaamissa ikimetsissä. Reitillä on muutamia rauhallisien pikkuteiden ylityksiä, mutta muuten liikumme autottomissa maastoissa.
Maaston jälkeen luvassa on yhteinen illallinen kahvilassa.
Aamupäivällä hevosten omaehtoista liikutusta varten on käytettävissä kenttä ja maneesi.

Lauantai aamupäivä kuluu valmennuksissa. Valmennukset kestävät tunnin, ja starttaavat klo 9:00 ja päättyvät klo 13:00. Tässä valmennuksessa keskitytään istuntaan ja apujen käyttöön, samalla valmentaja tutustuu teihin ratsukoina.
Lähtö viinitilalle yhteiskuljetuksella klo 15:00, matka-aika arviolta 10 minuuttia. Viinitilalla on opastettu kierros rentoon tahtiin, sisältäen kävelyä viiniviljelmällä, lajiketietoisuutta, viininvalmistuksen historiaa sekä viininmaisteluhetki tilaputiikissa. Viinitilalla on noin tunti aikaa vapaasti oleskella kierroksen jälkeen ja klo 18:00 viinitilan isäntäväki tarjoilee katetulla patiolla kolmen ruokalajin illallisen paikallisista luomutuotteista.
Paluu kartanolle n. 20:00

Sunnuntaina valmennukset alkavat klo 9:00, tällä kertaa valmennuksen pituus on 1,5h ja harjoittelemme rataharjoitusta varten, mikä suoritetaan valmennuksen päätteeksi. Klo 16:00 kartanon puutarhassa on kakkukahvit ja Emilen ja Michaelin kiitospuheenvuorot.
Hevosten ja ratsastajien on mahdollista jäädä tilalle vielä yhdeksi yöksi niin halutessaan, mutta kaikkien oletetaan poistuvan maanantaihin klo 12 mennessä, jollei eläinlääkärin päätös tätä estä. Tilan väki auttaa mielellään kuljetuksessa erillistä maksua vastaan molempiin suuntiin tarvittaessa.

Viikonlopun valmentajana toimii Mark Beck, jonka tunnistaa kaikkialla hopeisista hiuksistaan ja kävelykepistään. Mark keskittyy tekniseen suorittamiseen ja haluaa palavasti edistää ratsukon yhteistyötä hevosen ehdoilla.

Kouluratsastusryhmät:

Rataharjoitus suoritetaan ryhmän heikoimman tasoisen mukaan.

Helppo A
Helppo A:4 2022

Emile Groos - Vampire of Versailles - 69,0 %
Kiira Veiskonen - Portjengrat - 61,0 %
Mari - Lumihurmos - 59,2 %

Lauantaina keskitymme istuntaan ja askellajien säätelyyn. Herättävinä tehtävinä voltit, ympyrät, siirtymiset, pohkeenväistö. 9-10
Sunnuntaina käymme lävitse radan osia, minkä jälkeen ratsastamme radan. 9-10:30

Vaativa B-A
Vaativa B:1 2022

Saga Isberg - Walac - 72,105 % - VaB, VaA alkeet
Sandy Zuckerberg - BAFF Get Shocked - 70,0 % VaB, VaA alkeet

Lauantaina keskitymme istuntaan ja askellajien säätelyyn. Herättävinä tehtävinä voltit, ympyrät, siirtymiset, pohkeenväistö. 10-11
Sunnuntaina käymme lävitse radan osia, minkä jälkeen ratsastamme radan. 10:30-12


Prix St. Georges - Intermediate I 1/3
FEI Prix St Georges 2022

Emile Groos - Leonore II - 63,148 % - PSG
Emeline Venn - Light It Up RGS - 64,630 % - Int II

Lauantaina keskitymme istuntaan ja askellajien säätelyyn. Herättävinä tehtävinä voltit, ympyrät, siirtymiset, avo- ja sulkutaivutukset, laukanvaihdot kahdeksikolla. 11-12
Sunnuntaina käymme lävitse radan osia, minkä jälkeen ratsastamme radan. 12-13:30

Perjantain maasto
Kiira - Willow
Mari - Art
Saga - Rubby
Sandy - Mery
Emeline - Rower
Michael - Flame
Emile - Tex

Rowan Park on virtuaalitalli
© Rowan Park